Cultureel bedrijfsverzamelgebouw voor professionele Utrechtse theatergezelschappen en instellingen die zich richten op een jong publiek.
uitfeest 2016

UITFEEST!
Zondag 4 september kun je weer de hele dag heerlijk rondstruinen in de Berenkuil en genieten van alle mooie voorstellingen, muziek en workshops! Dit jaar met een achterom-route naar de Paardenkathedraal van Theater Utrecht waar ook voor ‘de groten’ een heel programma is.

Voor de peuters vanaf 2 is er ‘s ochtends vroeg al ‘Schaap Zacht’ te zien, en tieners kunnen aan het eind van de dag meedansen met Streetdance van UDX. Daartussen nog veel meer te zien en te beleven. En wie uitgeput raakt, ploft in de tuin voor een lekkere koffie met taart of laat een mooie henna-tatoeage zetten.

10.30 én 11.30 (voorstelling 30 min)
Schaap Zacht door Rauher Engel, 2+
Laat je meeslepen in een levend prentenboek. Wat schuilt er achter het onverstoorbare uiterlijk van een schaap, is het wel zo mak als het lijkt? Open al je zintuigen, en ontdek de wereld!

11.00 én 12.00u (30 mn)
Swingend kinderconcert Chocokrokodil, 3+
Marcherende monsters of dansende elfjes? Brullende rovers of klauterende kabouters? In dit swingende kinderconcert met Jeroen Schipper kan alles!

13.00 én 16.00u (voorstelling 40 mn)
De Mier door Koffie & Kaas, 6+
Niet ver van de rand van het bos staat het huis van de mier. Er hangt één oud omgekruld briefje aan de muur waarop staat: ‘De mier, dat ben ik’. Een voorstelling met live muziek en prachtige beelden.

13.30 en 15.00u (voorstelling 30 mn)
Trui door Sanne Zweije, 4+
Een trui is heel normaal. Tenzij je er samen inkruipt en er een viervoetig monster of een tweehoofdige bange schijterd van maakt…

11.00 tót 17.00u (doorlopend) A.L.
Dans, rap of rock mee op de beats van Het Popstation! Op het buitenpodium staan bandjes en binnen is er open huis en kun je spieken hoe er les wordt gegeven én zelf meedoen.

11.00 tót 17.00u (doorlopend)
Knutselen met de Dansers, A.L.
In de voorstelling Binnenbeest leeft een dierlijke wildheid die af en toe de kop op steekt. Wat voor een gekte zit er bij jou onderhuids? Kom je eigen binnenbeest-masker maken!

11.00 én 12.00u (30 mn)
Dans mee met De Dansers,  5+
Bereid je voor op een half uur dartelen, hikken, samenwerken, verhalen dansen en moeilijke bewegingen leren, dus trek je lekkerste kleren aan!

11.15, 12.15, 13.15, 15.15, 16.15u (workshop: 30mn)
Red de wereld! met Theatergroep Zonder Mouwen leeftijd, 6+
Wil jij ook weleens een wereldredder zijn? Sluit je aan bij de wereldreddersclub! We bedenken wereldreddende ideeën, maken wereldreddende spandoeken en houden wereldreddende acties!

12.00 tót 17.00u (doorlopend)
Mystery lab door Het Filiaal Theatermakers, 6+
Je krijgt de unieke kans om zelf een paar betoverende ontdekkingen te doen. Maak een magisch boekje of onderzoek met solarpapier hoe je een schaduw kunt vangen.

14.30, 15.30 én 16.30u (30 mn)
Hiphop en Streetdance! 6+, 8+ en 10+
Wil jij ook weleens cool meedansen maar heb je wat tips nodig? Samantha de Vries geeft les in Hiphop en Streetdance aan iedereen die wil bewegen. Ieder uur net even anders!

Theaterkwartier
Uitgekeken? Binnen 3 minuten lopen sta je bij Paardenkathedraal van Theater Utrecht. De hele dag zijn er optredens en op het terras en in de foyer is er muziek en goeie koffie en bar!
Het programma is te vinden op www.theaterutrecht.nl.